Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛برخی ویژگی‌های انتخاباتی در کشورهای جهان را به این ترتیب شرح داده است:

سن رأی

سن شرکت در انتخابات در کشورهای گوناگون متفاوت است. برای نمونه شهروندان اتریش و برزیل از ۱۶ سالگی و شهروندان اندونزی از ۱۷ سالگی می‌توانند رأی دهند. در اکثر کشورها شهروندان ۱۸ سال به بالا از حق رأی برخوردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سن حق رای در برخی کشورها از جمله کره جنوبی ۲۰ سال و کامرون حتی ۲۱ سال است. شهروندان آلمان از ۱۶ سالگی حق مشارکت در انتخابات ایالتی و از ۱۸ سالگی حق رأی در انتخابات سراسری را دارند.

انتخابات کره شمالی

در کره شمالی هم هر پنج سال یک بار انتخابات سراسری به منظور تعیین نمایندگان مجلس برگزار می‌شود. هر منطقه یک نامزد دارد که البته توسط کیم جونگ اون (تصویر)، رهبر این کشور انتخاب می‌شود. افرادی که مخالف نامزد پیشنهادی هستند باید مخالفت خود را با انداختن رأی در صندوق‌های مخصوص به طور علنی نشان دهند. این سازوکار تضمین می‌کند که دادن رأی مخالف به دشواری ممکن باشد.

لزوم مشارکت

مشارکت در انتخابات کره شمالی برای شهروندان اجباری است و این انتخابات به سرشماری بی‌شباهت نیست. به عنوان مثال برگه‌های رای با لیست جمعیت فلان روستا چک می‌شود و اگر نام کسی در هر دو لیست موجود نباشد، فرد "خاطی" با مجازات سنگینی روبرو می‌شود.

جریمه در صورت عدم مشارکت

در برخی کشورهای دموکراتیک نیز مشارکت در انتخابات اجباری است. هنگامی که در سال ۱۹۲۲ میزان مشارکت مردم در انتخابات استرالیا به زیر ۶۰ درصد سقوط کرد، دولت حضور مردم را اجباری کرد و میزان مشارکت را به بالای ۹۰ درصد رساند. عدم شرکت در انتخابات جریمه‌ای نقدی بالغ بر حدود ۱۵ دلار آمریکا به دنبال دارد، مگر آنکه فرد به دلیلی موجه امکان رای دادن نداشته باشد.

"انتخابات کاکارکو"

از اشیاء و جانوران هم برای مزاح در کارزارهای انتخاباتی استفاده شده‌ است. شهروندان سائوپائولوی برزیل که از فساد و سوءاستفاده از قدرت در این شهر خسته شده ‌بودند، یک کرگدن به نام "کاکارکو" در باغ وحش شهر را برای انتخابات شورای شهر کاندید کردند. جالب اینکه این کرگدن ماده ۱۰۰ هزار رأی به دست آورد و خبرساز شد. مفهوم "انتخابات کاکارکو" به معنی انتخابات اعتراضی وارد فرهنگ سیاسی برزیل شده است.

موفقیت یک دلقک

شهر سائوپائولو در مورد دیگری هم خبرساز شد. الیویرا سیلوا که به خاطر بازیگری و حرفه‌ دلقکی‌اش در برزیل شهرت داشت، به عنوان نماینده‌ی زادگاهش در انتخابات کنگره شرکت کرد و با کسب ۳ / ۱ میلیون رای به کنگره راه یافت. او در کارزار انتخاباتی‌اش در قالب دلقک ظاهر شده و از این شعار استفاده کرده بود: «یک نماینده کنگره چه‌ کار می‌کند؟ واقعا نمی‌دانم، ولی به من رای بدهید تا [بعدا] برایتان بگویم.»

ارسال رأی از فضا

در سال ۱۹۹۷ قانونی در تگزاس به تصویب رسید که به فضانوردان آمریکایی اجازه مشارکت در انتخابات را می‌دهد. آنان می‌توانند آرای الکترونیکی خود را به مرکز فضایی جانسون ارسال کنند و از آنجا به دست سازمان‌دهندگان انتخابات برسانند. اولین رأی فضایی را دیوید آ. ولف (وسط)، فضانورد آمریکایی در سال ۱۹۹۷ به هنگام مأموریتش در ایستگاه فضایی روسی "میر" ارسال کرد.

انتخابات پنج هفته‌ای

درهند بیش از ۸۰۰ میلیون نفر واجد شرایط رای‌دهی هستند. دولت برای اینکه بتواند انتخاباتی به این وسعت را برگزار کند، به هفته‌ها زمان نیاز دارد. به‌عنوان مثال، در انتخابات عمومی سال ۲۰۱۴ روند رأی‌گیری در نه روز مجزا و در طول پنج هفته برگزار شد تا ۵۴۳ نماینده پارلمان مشخص شوند.

کارزار رنگارنگ

کارزارهای انتخاباتی در هند همواره با موسیقی و ترانه همراه است و حال و هوایی رنگارنگ دارد. تصویری از شادی هواداران "بهاراتیا جاناتا" پس از اعلام موفقیت حزب‌شان در انتخابات هند. این حزب ملی‌گرا در گذر زمان از گرایش‌های افراطی و گاه نژادپرستانه‌ی خود فاصله گرفته است.

دادن رأی با تیله

نحوه رأی‌دهی در گامبیا بسیار منحصر به فرد است. ۵۸ درصد مردم این کشور بیسوادند. شهروندان واجد شرایط در گامبیا رای خود را با تیله‌ در سطل‌های فلزی رنگی می‌اندازند که بر روی هر یک از آنها تصویر یک نامزد چسبانده شده است. با انداختن هر رای یک صدای دینگ هم شنیده می‌شود. اگر به ازای هر رأی‌دهنده دو بار صدای دینگ شنیده شود، مسئولان متوجه می‌شوند تقلبی صورت گرفته است.

ابزار شمارش

شورای مستقل انتخابات در گامبیا از ابزارهای ویژه‌ای استفاده می‌کند تا تیله‌هایی که به عنوان رأی انداخته‌ شده‌اند را بشمرد.

رکورددار جعل آراء

لیبریا کشور بزرگی نیست و امروزه بیش از ۴ میلیون نفر جمعیت ندارد. این کشور در دهه ۱۹۲۰ تنها حدود ۷۴۰ هزار نفر جمعیت داشت. در انتخابات سال ۱۹۲۷ در این کشور چارلز دی‌. بی‌. کینگ توانست با کسب ۲۳۴ هزار رأی به مقام ریاست‌ جمهوری برسد. البته در آن دوره فقط ۱۵ هزار رأی‌دهنده ثبت نام کرده بودند. از این رو نام این سیاستمدار در کتاب رکوردهای جهانی گینس به عنوان رکورددار جعل آراء ثبت شده است.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

انتخابات در نقاط مختلف دنیا چگونه است؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۹۴۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رضوانی عضو هیئت رئیسه ورزش‌های آبی جهان شد/ فتاحیان مدیر اجرایی آسیا باقی ماند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجمع انتخاباتی کنفدراسیون ورزش‌های آبی آسیا عصر امروز (جمعه) با حضور اعضا در کشور تایلند برگزار شد.

با رایزنی‌های صورت گرفته از سوی مسئولان فدراسیون شنا، در این انتخابات دو کرسی مهم و ارزشمند توسط نمایندگان ایران کسب شد.

پس از برگزاری این جلسه فرید فتاحیان که پیش از این به عنوان مدیر اجرای کنفدراسیون ورزش‌های آبی آسیا برگزیده شده بود در این سمت باقی ماند. طبق دستورالعمل جدید کنفدراسیون ورزش‌های آبی آسیا عنوان دبیر کلی حذف شده و تمام وظایف آن با دایره اختیارات بیشتر بر عهده مدیر اجرایی است. بر این اساس فتاحیان مدیر اجرایی کنفدراسیون ورزش‌های آبی آسیا شد.

همچنین محسن رضوانی رئیس فدراسیون شنای ایران در این انتخابات با رای اعضا مجمع بعنوان عضو هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های آبی جهان از سال ۲۰۲۵ الی ۲۰۲۹ انتخاب شد. رضوانی علاوه بر این مقام به عنوان نماینده هیئت رئیسه ورزش‌های آبی آسیا به منظور نظارت بر کمیته واترپلو این قاره تعیین گردید. رئیس فدراسیون شنا پس از این انتخابات در هیئت رئیسه کنفدراسیون آسیا نیز ابقا شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رضوانی عضو هیات رئیسه ورزش‌های آبی جهان شد
  • مسئولان به بازخورد انجام وظایف خود در انتخابات توجه کنند
  • دستگاه‌های مختلف مردمی و فرهنگی در انتخابات همکاری داشتند
  • لزوم بازنگری مدیران استان قزوین در رفتار و عملکرد خود
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد
  • یک ایرانی عضو هیات رئیسه ورزش‌های آبی جهان شد
  • رضوانی عضو هیئت رئیسه ورزش‌های آبی جهان شد/ فتاحیان مدیر اجرایی آسیا باقی ماند
  • وظیفه «هیئت»، مقابله با جنگ شناختی و عملیات روانی دشمن است
  • محسن رضوانی عضو هیات رییسه ورزش‌های آبی جهان شد