Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیران مک‌دونالد، بزرگ‌ترین رستوران زنجیره‌ای جهان، در تلاشند فضاهای زندگی بیشتری را برای جمعیت در حال کاهش زنبورهای عسل ایجاد کنند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، کاهش جمعیت زنبورهای عسل در سراسر دنیا یک هشدار جدی برای تمام مردم جهان به شمار می‌رود چرا که کاهش این گونه می‌تواند بسیاری از جنبه‌های زندگی بشر را تحت تاثیر قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنبورهای عسل گونه‌های شاخص حشرات هستند که حدود یک سوم منبع غذایی بشر را تامین می کنند و به همین دلیل مسئولان و حتی مردم در سراسر دنیا باید اقداماتی جدی برای کاهش این حشره ارزشمند انجام دهند.

رستوران بزرگ مک‌دونالد، که بزرگ‌ترین رستوران زنجیره‌ای جهان به شمار می‌رود و بیش از ۳۶ هزار و ۹۰۰ شعبه در ۱۱۹ کشور جهان را به خود اختصاص داده است، برای اولین بار در شعبه‌های کشور سوئد، به منظور بازسازی زیست بوم و حفظ زنبورهای عسل، پشت بام فروشگاه‌های خود را به کندوهایی برای این حشرات تبدیل کرد.

پس از آن، مدیران مک‌دونالدز تصمیم گرفتند به مناسبت روز جهانی زنبور عسل، کوچک‌ترین رستوران مک دونالد را که McHive نام گرفته، برای جذب این حشره ارزشمند احداث کنند. علاوه‌براین، مسئولان مک دونالدز با طراحی بیلبوردهایی برای زنبورهای عسل در بخش یارفالا، یک ناحیه شهرداری در سوئد در نزدیکی کلانشهر استکهلم، سازه‌هایی هتل مانند برای سکونت این حشرات ایجاد کردند. این بیلبوردها دارای دریچه‌هایی در قسمت جلویی و پشت آن است که هزارن زنبور وحشی می‌تواند از طریق این دریچه‌ها به هتل وارد شود و در آن‌جا سکونت گزیند.

تا کنون ابتکارات زیادی برای حفظ زنبورهای عسل و حتی حشرات دیگری نظیر پروانه در سراسر جهان انجام شده است. حتی اگر اقداماتی نظیر ساخت هتل‌ها و بیلبوردها برای حفظ زنبورهای عسل توسط رستوران‌هایی نظیر مک‌دونالدز به منظور رونق بازار شخصی صورت می‌گیرد، بااین حال مسئولان در هر شهر یا کشور موظفند اقداماتی پایدار در این خصوص انجام دهند تا از انقراض این حشرات ارزشمند خودداری کنند.

کد خبر 392744

منبع: ایمنا

کلیدواژه: زنبور زنبور عسل استكهلم مک دونالد سوئد کلانشهرهای جهان شهرهای جهان هتل عجایب شهر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۰۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذخایر شکلات جهان در خطر است

ایتنا - شاید بد نباشد که عاشقان شکلات هرچه ظرف در خانه دارند، پر از شکلات کنند، چون دانشمندان دریافته‌اند بیماری ویرانگری که درختان کاکائو در غرب آفریقا را گرفتار کرده است، احتمالا می‌تواند عرضه شکلات در سراسر جهان را به مخاطره بیندازد.
به آخرالزمان شکلات‌ها رسیده‌ایم؟

شاید بد نباشد که عاشقان شکلات هرچه ظرف در خانه دارند، پر از شکلات کنند، چون دانشمندان دریافته‌اند بیماری ویرانگری که درختان کاکائو در غرب آفریقا را گرفتار کرده است، احتمالا می‌تواند عرضه شکلات در سراسر جهان را به مخاطره بیندازد.

بنیتو چن‌ــ‌چارپنتیر، استاد ریاضیات دانشگاه تگزاس در آرلینگتون، و نویسنده این پژوهش دلسردکننده که به‌تازگی در مجله «پلاس وان» (PLOS One) منتشر شد، می‌گوید: «این بیماری ویروس تهدید واقعی برای عرضه جهانی شکلات است.»

این بیماری که به «بیماری ویروسی ساقه متورم کاکائو» (cacao swollen shoot virus disease) معروف است، از طریق چند گونه شپشک آردآلود، نوعی آفت گیاهی، که از محصول شکلات تغذیه می‌کنند، گسترش می‌یابد.

پس از آلوده شدن گیاه با این آفت، طیف وسیعی از علائم می‌توانند ظاهر شود. از جمله تورم ساقه‌ها و ریشه‌ها، ظاهر‌شدن رگبرگ‌های قرمز روی برگ‌های تازه‌جوانه‌زده و و گرد و کوچک‌شدن غلاف کاکائو.

به گزارش نیویورک پست، دانشمندان «جهانی‌ شدن، تغییرات اقلیمی، تشدید کشاورزی و کاهش انعطاف‌پذیری در سیستم تولید» را از جمله عوامل دخیل در این بیماری می‌دانند.

طبق تخمین کارشناسان، بیماری ویروسی ساقه متورم کاکائو، کاهش ۱۵ تا ۲۵ درصدی برداشت در غنا را به دنبال داشته است که پس از همسایه‌اش، ساحل عاج، دومین تولید‌کننده بزرگ این ماده غذایی به شمار می‌رود. بیش از نیمی از شکلات‌‌های جهان از این دو کشور تامین می‌شوند.

چن چارپنتیر ابراز تاسف کرد و گفت: «غنا در سال‌های اخیر بیش از ۲۵۴ میلیون درخت کاکائو از دست داده است.»

به گفته این دانشمند، متاسفانه مبارزه با این طاعون نبردی دشوار بوده است. شپشک‌های آردآلود در مقابل آفت‌کش‌ها مقاومت بسیاری دارند و کشاورزان را مجبور می‌کنند تا برای پیشگیری از گسترش آفت، گیاهان آلوده را از بین ببرند، درختان مقاوم در برابر بیماری را پرورش دهند یا اینکه به گیاهان واکسن بیماری ویروسی ساقه متورم تزریق کنند.

با این حال، این واکسن‌ها گران‌قیمت‌اند و باری را بر دوش کشاورزان کم‌درآمد وارد می‌کنند و همچنین منجر به بازده کمتر کاکائو می‌شوند که عملاً شکست هدف برداشت‌شان را به دنبال خواهد داشت.

البته این آفت تنها تهدید تجارت جهانی کاکائو نیست. کارخانه‌های شکلات‌سازی در ساحل عاج و غنا فعالیت‌شان را متوقف کرده یا ظرفیت‌های عرضه را کاهش داده‌اند، زیرا توانایی خرید دانه‌ را ندارند. همین مساله باعث شد که قیمت کاکائو در سال گذشته بیش از دو برابر شود و از چندین رکود قیمت در تاریخ فروش این محصول، پیشی بگیرد.  

دیگر خبرها

  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • پارکینگ طبقاتی توفیق زنجان افتتاح شد
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • اهانت مجدد به قرآن کریم در استکهلم
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • دیدار مخفیانه دبیرکل ناتو و وزیر خارجه آلمان در رستوران تا پاسی از شب لو رفت+ تصاویر
  • رزرو هتل در آمستردام
  • پنج چیزی که به دست آوردنشان برای ثروتمندان هم سخت است!
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!