Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@20:31:46 GMT

تنها کانال سربسته جهان که جز عجایب هفتگانه است

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۱۶۰۷۲

تنها کانال سربسته جهان که جز عجایب هفتگانه است

ایسنا/اصفهان تونل مانش، نخستین کانال سربسته و یکی از عجابت هفتگانه جهان است که انگلستان را به خشکی قراره اروپا متصل می‌کند و زمان و هزینه تجارت دریایی را در اتحادیه اروپا به طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

همواره نقاط استراتژیک و سوق‌الجیشی در جهان مورد مناقشه کشورهای مختلف و به ویژه قدرت‌های بزرگ در طول تاریخ بوده، به طوری که این مناطق از نظر اقتصادی، سیاسی، نظامی یا مذهبی دارای اهمیت زیادی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشورهای کوچکی نیز که در همسایگی یک نقطه استراتژیک هستند از نظر قدرت‌های بزرگ دارای اهمیت ژئوپلیتیکی می‌شوند، چرا که با تسلط بر این کشورها می‌توانند به قدرت‌های رقیب فشار وارد کنند.

یکی از این نقاط استراتژیک که می‌توان گفت در هیچ زمانی مورد طمع ورزی ابرقدرت‌ها قرار نگرفته است، اما تاثیر شگرفی در تسهیل تجارت دریایی دارد "تونل مانش" است که با مهندسی خارق‌العاده در زیر دریا ساحته شده و بریتانیا را به فرانسه و سایر کشورهای اروپایی متصل می‌کند.

برای بررسی بیشتر دلایل اهمیت تونل مانش در جهان، ایسنا با محمدعلی بصیری-استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان به گفت‌وگو پرداخت که در ادامه می‌خوانید:

بصیری گفت: کانال یا تونل مانش در حدود سه دهه قبل در بستر دریای مانش تاسیس شد به طوری که این تونل یک مسیر راه آهن به طول ۵۲ کیلومتر است و بندر "پادوکاله" فرانسه را به شهرک "فوکسن" انگلستان متصل می‌کند.

وی افزود: این تونل به شکل مشترک میان شرکت‌های انگلیسی و فرانسوی طراحی و ساخته شد و می‌توان گفت که بزرگترین پروژه اروپایی در آن زمان بود که ۸ میلیارد دلار هزینه برد. کانال مانش ۴۰ متر از کف دریا و ۱۰۰ متر از سطح دریا فاصله دارد که دارای دو خط رفت و برگشت قطارها است که اتومبیل و مسافر حمل می‌کند.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه اصفهان، ادامه داد: قطر تونل ۷.۶ متر است که دارای لوله‌ها و تجهیزات پیشرفته نجات دهنده برای حوادث احتمالی است. در واقع عبور قطار از این تونل ۲۰ دقیقه طول می‌کشد که زمان مسافرت بین پاریس به لندن و برعکس را کاهش زیادی داده است چرا که مسیر قبلی که از روی دریا بود ۳ تا ۴ ساعت طول می‌کشید.

تونل مانش به شکل متحرک خرطومی ساخته شد

بصیری گفت: تونل مانش عملا از طریق خشکی انگلستان را به خشکی اروپا وصل می‌کند و به دلیل تکنولوژی و نقشه فنی و مهندسی پیچیده‌ای که در آن به کار رفته این تونل را جز عجایب هفتگانه جهان قرار داده‌اند.

وی تصریح کرد: تونل مانش در وسط دریا و به شکل متحرک خرطومی است و با جریان آب و جزر و مد به دلیل متحرک بودن فشار زیادی روی آن نمی‌آید. بنابراین این تونل به شکل ثابت نیست و حجم تجهیزات و ماشین‌های حفر تونل که برای ساخت تونل مانش به کار گرفته شدند به اندازه دو برابر یک زمین فوتبال است.

این کارشناش روابط بین‌الملل، افزود: در زمان ساخت روزی ۷۶ متر حفاری انجام می‌شد و ۶ سال ساخت تونل مانش طول کشید. قرار بود نقطه مشترکی که در وسط تونل انگلستان و فرانسه را به یکدیگر می‌رساند به شکل همزمان عملیات ساخت آن به پایان برسد که انگلستان کمی زودتر از فرانسه به این نقطه مشترک رسید.

بصیری گفت: مدیریت و مهندسی تونل بسیار پیچیده بود که با سیستم های "جی پی اس" و امواج رادیویی مسیر مرتب رصد می شد تا عملیات حفاری اشتباه پیش نرود. مراسم افتتاح تونل مانش در تاریخ ۴ می ۱۹۹۴ توسط "میتران"- رئیس جمهور اسبق فرانسه و ملکه الیزابت انجام شد که این دو نفر در نقطه مشترک اتصال این دو کشور تونل مانش را افتتاح کردند و در این مراسم دو کارگری که آخرین خاک تونل را ریختند حضور داشتند.

تقویت وحدت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی اروپا

وی ادامه داد: اهمیت تونل مانش از چند جهت است. اول اینکه بریتانیا و ایرلند را به فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی متصل می‌کند که این امر در تعاملات جغرافیایی تاثیر زیادی دارد. همچنین تونل مانش صرفه جویی زیادی در زمان و هزینه‌ جابجایی کالا و خدمات می‌کند و ۲۰ برابر مسیر را کاهش می‌دهد که در نتیجه به اقتصاد کشورهای اروپایی کمک زیادی می‌کند.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه اصفهان، افزود: یکی دیگر از دلایل اهمیت تونل مانش این است که این تونل در وحدت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی قاره اروپا به دلیل جابجایی مسافر از کشورهای مختلف تاثیر زیادی دارد. از نظر علمی و مهندسی نیز همان طور که اشاره شد یک شاهکار به حساب می‌آید و برای کشورهایی که این تونل را طراحی کردند افتخار محسوب می‌شود و یک برند برای افزایش همکاری‌های اقتصادی و علمی اتحادیه اروپا در سطح جهان است.

بصیری تصریح کرد: تونل مانش اولین و تنها کانال سربسته جهان محسوب می‌شود. برای مثال کانال‌های سوئز و پاناما سر باز هستند. همچنین این تونل مورد طمع ورزی هیچ قدرتی قرار نگرفته چرا که وضعیت آن کاملا مشخص است و کشورهای انگلستان و فرانسه بر آن حاکمیت دارند و در آب‌های سرزمینی این دو کشور قرار دارد و نظارت و مدیریت آن با فرانسه و انگلستان است.

وی گفت: البته ایده ساخت این تونل به نظر می‌رسد بیشتر متعلق به فرانسه باشد تا انگلستان چرا که فرانسوی‌ها همیشه در ساخت کانال در نقاط مختلف جهان پیشتاز بوده‌اند و از دو قرن قبل تا کنون معماران و مهندسان فرانسوی در این امر فعال هستند.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه اصفهان، خاطرنشان کرد: طراحی و چگونگی ساخت تونل مانش می‌تواند برای کشورهایی که در این زمینه قصد کار کردن داشته باشند الگو باشد. محققان و دانشگاهیان ایران نیز باید با مهندسان و طراحان چنین طرح‌هایی در این کشورها بیشتر ارتباط برقرار کنند و از دانش آنان بهره ببرند. امروز مهندسی کشورهای اروپایی نسبت به ۳۰ سال قبل پیشرفته‌تر شده است و شاید روزی فرا برسد که میان ایران و کویت چنین تونلی در زیر خلیج فارس ساخته شود. حتی در داخل کشور بین بنادر قشم و کیش و خارک می توان چنین تونلی ساخت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تونل استانی سیاسی استراتژيك فرانسه انگليس اتحاديه اروپا کشورهای اروپایی تونل مانش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۶۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق آلمان و فرانسه روی پروژه مشترک تسلیحاتی پیشرفته

وزرای دفاع آلمان و فرانسه توافقنامه‌ای را برای ساخت مشترک یک سیستم پیشرفته رزم زمینی که ساخت تانک‌های مدرن و فوق پیشرفته برای نبردهای آینده را در دستورکار دارد امضا کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "ویرتشافتزووخه"، آلمان و فرانسه بر سر ساخت مشترک یک سیستم پیشرفته رزم زمینی به توافقی اساسی دست یافتند. بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان و سباستین لکورنو، وزیر دفاع فرانسه یادداشت تفاهمی را در پاریس برای ساخت تانک اصلی نبرد فوق مدرن آینده امضا کردند. این دو وزیر بعد از انعقاد این توافق در این باره خبر دادند.

بر اساس گزارش‌ها، در مورد توزیع وظایف این پروژه بزرگ به ارزش میلیاردها در هشت ستون نیز توافق شده است که آلمان و فرانسه هر کدام در دو رکن پیشتاز هستند. درباره تقسیم وظایف در چهار رکن دیگر باید هماهنگی هایی انجام شود.

این سیستم تسلیحاتی که با نام سیستم اصلی رزم زمینی (MGCS) شناخته می شود، همتای سیستم جنگ هوایی آینده (FCAS) است که توسط فرانسه رهبری می شود. این سیستم در آینده، تانک‌های جنگی را در یک شبکه داده با سلاح‌های پشتیبانی مانند پهپادها و سایر سیستم‌های بدون سرنشین متصل می‌کند، بنابراین امکان جهش در فناوری نظامی را فراهم می‌کند. این سیستم با دنباله روی از تانک‌های نبرد اصلی لئوپارد و لکلرک پیش می رود.

به این ترتیب کشورهای آلمان و فرانسه به جای توسعه بیشتر تانک های Leopard II یا Leclerc در سطح ملی، اکنون بر روی پروژه بزرگ "Main Ground Combat System" تمرکز کرده اند - پروژه ای بزرگ به ارزش میلیاردها دلار که قصد دارد دنیای تانک ها را متحول کند.

به این ترتیب آلمان و فرانسه با توسعه مشترک یک سیستم نبرد زمینی پیشرفته، می خواهند برای تهدیدات نظامی در دهه های آینده آماده شوند. بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان و سباستین لکورنو، همتای فرانسوی او توافقنامه‌ای ("یادداشت تفاهم") در پاریس امضا کردند که همچنین توزیع وظایف را که مدت ها مورد مناقشه قرار داشت، تعیین می کرد.

پیستوریوس در یک کنفرانس مطبوعاتی با همتای فرانسوی خود گفت: ما می‌خواهیم سیستم نبرد زمینی آینده را با MGCS بسازیم. وی افزود: در اینجا مسئله توسعه بیشتر تانک‌های نبرد اصلی لئوپارد و لکلرک نیست، بلکه موضوع کاملا جدیدی است.

در حالی که فرانسه در راس سیستم جنگ هوایی مشترک FCAS قرار دارد، آلمان قرار است سیستم رزم زمینی را کنترل کند. پیستوریوس گفت: ما در حال پیشروی هستیم. در عین حال، صنایع هر دو کشور باید تقریباً به طور مساوی در این پروژه مشارکت داشته باشند. پیستوریوس گفت: ما موافقیم که باید و باید یک ارزش آفرینی متقابل 50 درصدی در صنعت وجود داشته باشد تا این نیز بتواند به وضوح یک مدل برابری باشد.

لکورنو هم گفت: در اینجا مسئله تانک آینده مطرح نیست، بلکه موضوع در مورد آینده سیستم های تانک است. او بر دوستی فرانسه با آلمان تاکید کرد و اظهار داشت که گفت‌وگوهای آزاد در این زمینه صورت گرفته است.

سایر کشورهای اروپایی نیز باید برای مشارکت در این پروژه جذب شوند. پیستوریوس از جمله ایتالیا و لهستان را نام برد.

البته برای پیشبرد این پروژه بسیاری از فناوری ها هنوز نیاز به توسعه بیشتر دارند. درس‌هایی از روند جنگ در اوکراین و فرضیات در مورد توانایی‌های مخالفان احتمالی باید در آن گنجانده شود. این واقعیت که سیستم های تسلیحاتی نیز باید بدون سرنشین کار کنند می تواند بخشی از پاسخ به کمبود سرباز در جوامع غربی و تغییرات جمعیتی باشد. تجربه های قبلی نشان می دهد که تاخیر و افزایش هزینه به عنوان خطر در کمین این پروژه است.

یک کارگروه شرکت پروژه برای برنامه MGCS برنامه ریزی شده است که متشکل از شرکت های KNDS Deutschland (KMW سابق)، KNDS فرانسه، Rheinmetall Landsysteme و Thales SIX است. تحت رهبری مشترک آلمان و فرانسه، قرار است چهار بخش، سکوی سیستم کلی MGCS - سکوی توپ، سکوی موشکی، سکوی پشتیبانی رزمی و سیستم عملیاتی را پوشش دهد.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو از توافق اصولی فرانسه و آلمان برای ساخت مشترک یک سیستم پیشرفته رزم زمینی تمجید کرد. استولتنبرگ گفت: این خبر خوبی است.

استولتنبرگ گفت: ما از همکاری متحدان ناتو برای ایجاد ظرفیت نظامی استقبال می‌کنیم زیرا این کار ما را قوی‌تر می‌کند. ما عموماً طرفدار همکاری متحدان هستیم. این به ما کمک می‌کند تا بر چندپارگی صنعت دفاعی خود غلبه کنیم."

فرانسه از فهرست 10 اقتصاد برتر جهان حذف می‌شوداحتمال خروج FIA از فرانسه پس از صد سال

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • تاریخ برده‌داری به زبان طنز
  • توافق آلمان و فرانسه روی پروژه مشترک تسلیحاتی پیشرفته
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • اقدام خطرناک راننده یک خودرو در تونل‌های تهران (فیلم)
  • خیزش دانشجویی در کشورهای مختلف جهان برای حمایت از فلسطین
  •  ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران
  • امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران